Developed by JoomVision.com

Camera de comert si Industrie Romania - San Marino. l Camera de comert si Industrie Romania - San Marino. l

Romania-SanMarino.Ro

Developed by JoomVision.com

Asculta Radio Folk Art

Banner

Repere turistice

Imprimare

- Valea Prahovei cuprinde statiuni turistice renumite in Romania si pe plan international precum Sinaia, Predeal,Poiana Brasov, orase cu un potential turistic deosebit (Brasov, Sinaia, Busteni), peisaje montane (Muntii Bucegi, Muntii Piatra Craiului), statiuni pentru sporturi de iarna si monumente arhitectonice deosebite, cel mai important fiind Castelul Peles.

- Nordul Moldovei gazduieste cele mai importante monumente ecleziastice de arta feudala din Romania precumManastirea Voronet, Manastirea Humor, Manastirea Putna, Manastirea Dragomirna, Manastirea Sucevita.

- Agroturismul romanesc este un important mijloc de atractie turistica reprezentat printr-o paleta larga si diversificata: tesaturile decorative, costumele populare, sculpturile in lemn si piatra, pictura pe sticla sau lemn, vopsitul oualor, impletiturile din nuiele si , totodata, muzica populara si dansurile romanesti alerte si bine ritmate.

- Cetatea medievala a Sibiului, ramasa intacta dupa doua razboaie mondiale si neatinsa de regimul comunist, pastreaza inca spiritul si atmosfera secolelor de mult apuse.
- Imprejurimile Sibiului, dintre care amintim zona de inmasurabila valoare culturala cunoscuta sub numele de 'Marginimea Sibiului', precum si statiunea Paltinis, muntii Fagaras de la Transfagarasan pana la Valea Oltului si satele sasesti din jur, contribuie intr-o si mai mare masura la reputatia Sibiului de cea mai importanta destinatie turistica din Romania.

- Delta Dunarii este prin excelenta un domeniu al turismului in mijlocul naturii: peisaje naturale, pasari rare, grinduri, mari intinderi de ape, stuf si paduri, asezari pescaresti, intinderi de nisip la contactul cu marea (Sfantu Gheorghe) si un oras-port exotic - Sulina.

- Orasul Bucuresti (capitala Romaniei) se afla in sudul tarii, situat pe malurile raului Dambovita, este capitala si cel mai mare oras din Romania, fiind totodata centrul cultural si guvernamental, aici aflandu-se cele mai importante institutii ale statului. Bucurestiul este din punct de vedere al numarului de locuitori al treilea oras ca marime din regiune.

- La baza masivului Postavaru la altitudinea de 1030 de metrii gasim Poiana Brasov una dintre cele mai importantestatiuni de schi din Romania si totodata o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent. Se poate ajunge foarte usor in Poiana Brasov fiind foarte aproape de Municipiul Brasov, 13 km, si la doar 12 km de Rasnov. Oferta de cazare este foarte bogata: de la hoteluri sau vile de lux la pensiuni sau cabane.

- Poiana Brasov, o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent, aflata in partea central sud-estica a Romaniei (Judetul Brasov), intr-un luminis inconjurat de paduri de conifere, la poalele Masivului Postavaru (Carpatii Meridionali), altitudine 1.030 m, la 12 km sud-vest de Municipiul Brasov de care o leaga o sosea moderna.
Clima montana tonifianta, cu o temperatura medie anuala de 5°C, media temperaturii in iulie este de 14,5°C; media temperaturii in ianuarie este de -5°C, iar precipitatiile depasesc 900 mm anual frecventa averselor este mare. Stratul de zapada dureaza 120 de zile pe an.
Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate (o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline etc.), terenuri de sport (pentru tenis, minigolf, handbal, baschet), un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante etc. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux sau de categoria A, in vile sau cabane.

- Maramuresul, cu valori folclorice si etnografice este o adevarata civilizatie a lemnului: porti sculptate, case, biserici cu turle inalte - Ieud, Bogdan Voda, Rozalvea s.a. - Cimitirul Vesel de la Sapanta s.a., port popular viu colorat unice in tara, cu statiuni balneare (Ocna Sugatag) si de sporturi de iarna (Borsa, Mogosa).

- Lacul Balea este situat la intrarea Curtisoarei, la altitudinea de 2034 m. Este unul dintre cele mai frumoase si mai mari lacuri din Romania. In jurul lacului, 100 de hectare de teren au fost declarate rezervatie stiintifica cu numeroase plante ca floarea de colt, macul galben si animale ocrotite precum capra neagra, rasul sau acvila de munte.

- Tunelul rutier Capra - Balea Lac strabate muntele Paltinul intre cotele 2.025 si 2.042 de metri. Cu o lungime de 887 de metri, este cel mai lung tunel rutier din Romania si cea mai inalta constructie destinata transportului cu masina din Romania. Galeria are patru metri si jumatate, iar circulatia se face pe o singura banda pentru ambele sensuri. Tunelul nu este iluminat artificial si are aerisire naturala.

- Litoralul romanesc al Marii Negre este cuprins intre Capul Midia la nord si Vama Veche la sud, avand o lungime de 245 km. Pe litoralul romanesc exista peste 150.000 de locuri de cazare in hoteluri, vile si pensiuni agroturistice. Amplasate de-a lungul drumului european E 87,statiunile de pe litoralul romanesc sunt: Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Neptun - Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche.

- Litoralul romanesc concureaza cu cel al Mediteranei, fiind renumit pentru nisipul sau fin, de o calitate superioara. Apa Marii Negre are o salinitate redusa in comparatie cu alte mari continentale, si permite practicare sporturilor sub-acvatice si nautice în conditii bune. Zona plajei are o înclinatie extrem de redusa. Exista zone intinse de 100-200 m unde apa nu depaseste 1-1,5 m adancime, orice factor de risc fiind astfel exclus. Plaja este orientata spre est, ceea ce ofera turistilor posibilitatea admirarii rasaritului de soare si o luminozitate maxima pe tot parcursul zilei.

- Renumita ca statiune de vacante estivale pentru tineri, Costinestiul se afla la 31 km sud de Constanta, langa satele Costinesti si Schitu. Acestea au fost create la sfarsitul secolului al XIX-lea de colonisti germani. Statiunea a fost construita anul 1949, cand a fost amenajata prima tabara de vacanta pentru elevi.
Partea sudica al litoralului este frecventata de turisti inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Incepand cu 1959, statiunile Litoralului au fost modernizate permanent. Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia sunt destinatiile favorite ale turistilor de pretutindeni.
In acest moment, capacitatea de cazare a Litoralului este de aproximativ 150.000 de locuri. Deplasarea intre statiuni se face cu un mijloc de trasport în miniatura, numit minicar, care face legatura intre Mangalia si Neptun-Olimp, in zona de sud a litoralului, si turul statiunii Mamaia.

- Obiective arheologice de vizitat in zona litoralului sunt: Cetatea Histria aflata pe malul Lacului Sinoie, ruinele Cetatii Tomis si Callatis, Muzeul Arheologic din Mangalia, Muzeul de Istorie din Constanta, Moscheia din Constanta si din Mangalia, Biserica Sf. Petru si Pavel din zona istorica a orasului Constanta.
Litoralul romanesc al Marii Negre ofera conditii foarte bune practicarii turismului estival dispunand si de de diverse resurse balneare ca ape minerale si mineralizate, namoluri terapeutice, oferite de lacurile din vecinatatea litoralului: Techirghiol, Tatlageac, Neptun, Belona, Siutghiol, Corbu, Sinoe, Navodari, Tasaul.

Sursa : Infoghidromania.com

Developed by JoomVision.com

Contacte diplomatice 

Reprezentare diplomatica Ambasada Romaniei în RSM – resedinta la Roma: http://roma.mae.ro/index.php?lang=it Adresa: Via Nicolo Tartaglia 36 (Parioli), 00197 Roma Sectia Consulara Adresa: Via...

Citeşte mai mult

Relatii bilaterale 

Republica SAN MARINO Prezentare generală: Relaţiile dintre România şi San Marino au fost stabilite la 15 noiembrie 1968, la nivel de consulat. Ulterior, la 6 februarie 1974, ele au fost ridicate...

Citeşte mai mult

Rep. San Marino

Rep. San Marino 

Republica SAN MARINO Denumire oficială: Republica San Marino / Serenissima Repubblica di San Marino Scurt istoric San Marino este considerată cea mai veche republică din lume, după...

Citeşte mai mult

Corp diplomatic 

Ministerul Afacerilor externe - Lista corpului diplomatic Sursa: www.mae.ro - Lista statelor cu care România întreţine relaţii diplomatice - Ordinea de precădere - Ambasadori, Însărcinaţi...

Citeşte mai mult

Repere turistice 

- Valea Prahovei cuprinde statiuni turistice renumite in Romania si pe plan international precum Sinaia, Predeal,Poiana Brasov, orase cu un potential turistic deosebit (Brasov, Sinaia, Busteni), peisaje...

Citeşte mai mult

Romania 

Romania - Prezentare Generala Romania este situata in sud-estul Europei, intre 43°37'07"-48°15'06" lat. N si 20°15'44"-29°41'24" long. E. Suprafata Romaniei este de 238391 km². Romania se...

Citeşte mai mult

Publicitate 

Centrul de Resurse Juridice Aplicate in Drept Intern, Comunitar si International Ai probleme in justitie? Cauti un aparator? Doresti un avocat sau un consilier juridic care sa-ti apere interesele?...

Citeşte mai mult

Parteneri 

- Cabinet de Avocat "Sorin Ovidiu Anghel" - Bucuresti; - Centrul de Resurse Juridice Aplicate in Drept Intern, Comunitar si International - Bucuresti; - Cabinet Individual de Avocatura "Brandusa Mamaligan"...

Citeşte mai mult

Servicii oferite 

Consiliul Superior al Camerei Bilaterale de Comert si Industrie Romania – San Marino va invita sa aderati la structura noastra camerala urmand sa beneficiati la cerere de o serie de servicii. Astfel,...

Citeşte mai mult

Oportunitati 

Aceasta sectiune este in curs de actualizare ...

Citeşte mai mult

Pre 1 2 3 4 5 Next

Avocat Anghel

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0788 434 000
Fax:+4 0318 177 390


office@anghelavocat.ro

avocat@anghelavocat.ro

www.anghelavocat.ro


Fundatia Folk Art

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0744 864 885
Fax: +4 0318 171 793


office@fundatiafolkart.ro

www.fundatiafolkart.roCBCIRSM

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0744 864 885
Fax: +4 0318 177 390


office@romania-sanmarino.ro

www.romania-sanmarino.roStiinte Juridice

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0744 864 885
Fax: +4 0318 177 390


office@stiintejuridice.ro

avocat@stiintejuridice.ro

www.stiintejuridice.ro


Sunteti aici:

Informaţie profil

Application afterLoad: 0.002 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.097 seconds, 1.02 MB
Application afterRoute: 0.297 seconds, 1.53 MB
Application afterDispatch: 0.380 seconds, 2.42 MB
Application afterRender: 0.506 seconds, 2.73 MB

Utilizare memorie

2892072

31 solicitări înregistrate

 1. SELECT *
    FROM bak_session
    WHERE session_id = '4qg4hnien1d7bqvr0o9ttuo8h6'
 2. DELETE
    FROM bak_session
    WHERE ( time < '1590629102' )
 3. SELECT *
    FROM bak_session
    WHERE session_id = '4qg4hnien1d7bqvr0o9ttuo8h6'
 4. INSERT INTO `bak_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '4qg4hnien1d7bqvr0o9ttuo8h6','1590630002','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM bak_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS type, element AS name, params
    FROM bak_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT `id`,`link`
    FROM bak_menu 
    WHERE ((`name` LIKE '%Romania%')
    AND (`published` > 0))
 8. SELECT oldurl, newurl
    FROM bak_redirection
    WHERE oldurl = 'Romania/repere-turistice.html'
    ORDER BY rank ASC
    LIMIT 1
 9. UPDATE bak_redirection
    SET cpt=(cpt+1)
    WHERE `newurl` = 'index.php?option=com_content&Itemid=125&catid=46&id=74&lang=ro&view=article'
    AND `oldurl` = 'Romania/repere-turistice.html'
 10. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM bak_menu AS m
    LEFT JOIN bak_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 11. SELECT template
    FROM bak_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 125)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 12. SELECT a.*, u.name AS author, u.usertype, cc.title AS category, s.title AS section, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, g.name AS groups, s.published AS sec_pub, cc.published AS cat_pub, s.access AS sec_access, cc.access AS cat_access 
    FROM bak_content AS a
    LEFT JOIN bak_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN bak_sections AS s
    ON s.id = cc.section
    AND s.scope = "content"
    LEFT JOIN bak_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN bak_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE a.id = 74
    AND (  ( a.created_by = 0 )    OR  ( a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2020-05-28 01:40:02' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2020-05-28 01:40:02' )   )    OR  ( a.state = -1 )  )
 13. UPDATE bak_content
    SET hits = ( hits + 1 )
    WHERE id='74'
 14. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM bak_menu AS m
    LEFT JOIN bak_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 15. SELECT home
    FROM bak_menu
    WHERE id=125
 16. SELECT home
    FROM bak_menu
    WHERE id=125
 17. SELECT id, title, module, position, content, showtitle, control, params
    FROM bak_modules AS m
    LEFT JOIN bak_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 125 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY position, ordering
 18. SELECT *
    FROM bak_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 5
    AND catid = 49
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 1
 19. UPDATE bak_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 13
 20. SELECT *
    FROM bak_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 4
    AND catid = 49
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 1
 21. UPDATE bak_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 12
 22. SELECT *
    FROM bak_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 3
    AND catid = 49
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 1
 23. UPDATE bak_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 11
 24. SELECT *
    FROM bak_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 2
    AND catid = 49
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 1
 25. UPDATE bak_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 10
 26. SELECT a.*,a.id AS key1, cc.id AS key2, cc.title AS cat_title,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM bak_content AS a
    INNER JOIN bak_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN bak_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2020-05-28 01:40:02' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2020-05-28 01:40:02' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 10
 27. SELECT COUNT(*) AS total
    FROM bak_menu
    WHERE parent=0
    AND parent >0 
    AND published = 1
 28. SELECT COUNT(*) AS total
    FROM bak_menu
    WHERE parent=113
    AND parent >0 
    AND published = 1
 29. SELECT COUNT(*) AS total
    FROM bak_menu
    WHERE parent=123
    AND parent >0 
    AND published = 1
 30. SELECT COUNT(*) AS total
    FROM bak_menu
    WHERE parent=126
    AND parent >0 
    AND published = 1
 31. SELECT COUNT(*) AS total
    FROM bak_menu
    WHERE parent=105
    AND parent >0 
    AND published = 1

Fişiere de limbă încărcate

Şiruri netraduse diagnosticare

Nimic

Şiruri netraduse designer

Nimic