Developed by JoomVision.com

Camera de comert si Industrie Romania - San Marino. l Camera de comert si Industrie Romania - San Marino. l

Romania-SanMarino.Ro

Developed by JoomVision.com

Asculta Radio Folk Art

Banner

Romania

Imprimare

romania_harta_turistica
Romania - Prezentare Generala

Romania este situata in sud-estul Europei, intre 43°37'07"-48°15'06" lat. N si 20°15'44"-29°41'24" long. E. Suprafata Romaniei este de 238391 km².

Romania se invecineaza: la N si E- Ucraina, in E- Marea Neagra si Republica Moldova, la S- Bulgaria, la SV- Iugoslavia si la V- Ungaria.

Relieful: Relieful Romaniei este armonios repartizat: muntii, care formeaza un arc in partea centrala, ocupa 31% din suprafata, dealurile si podisurile 33%, iar campiile situate in S si V tarii 36%. Carpatii Romanesti se impart in trei grupe: Carpatii Orientali, Meridionali si Occidentali.

Carpatii Orientali, care se intind intre granita de N a tarii si Valea Prahovei, sunt alcatuiti din trei zone dispuse paralel pe directia NV-SE: flisul (in E), culminand la 1907 m in vf, Toaca din masivul Ceahlau, zona cristalino-mezozoica in partea centrala (2303 m in vf. Pietrosu din masivul Rodna, altitudinea maxima din Carpatii Orientali) si zona vulcanica (in V), care atinge 2100 m in vf. Pietrosu din masivul Calimani; aceasta ultima zona reprezinta cel mai lung lant vulcanic din Europa (Oas-Gutai-Tibles-Calimani-Gurghiu-Harghita). Carpatii Orientali se caracterizeaza prin altitudini moderate, culmi parelele care inchid largi depresiuni (Prislop, Mestecanis, Ghimes-Palanca, Oituz, Predeal, s.a.); in masivul Rodnei se intalnesc urme ale glaciatiunii cuaternare (circuri, vai si lacuri glaciare); sunt bine impaduriti, constituind principalul domeniu forestier al tarii.

Carpatii Meridionali, dezvoltati intre valea Prahovei si culoarul Timis-Cerna, cuprind patru masive principale (da la E la V): Bucegi (alt. max. 2505 m vf. Omu), Fagaras (2544 m in vf. Moldoveanu, alt max. din tara), Parang (2518 m in vf. Parangu Mare) si Retezat-Godeanu (2509 m in vf. Peleaga). Sunt mult mai masivi, cu alt. ce depasesc frecvent 2000 m, cu putine depresiuni (Lovistea, Petrosani, Hateg) si trecatori, circulatia realizandu-se adesea prin defilee (Turnu Rosu, Cozia, Lainici s.a.); numeroase urme ale glaciatiunii cuaternare (circuri, vai glaciare, creste ascutite, lacuri), mai ales in masivele Fagaras si Retezat.

Carpatii Occidentali, delimitati de Dunare in S si Somes in N, alcatuiti din M-tii Banatului, Poiana Ruscai, si M-tii Apuseni, au aspect insular si sunt cel mai putin masivi (alt. medie 654 m, alt. max. 1849 m in vf. Curcubata Mare din masivul Biharia), cu numeroase depresiuni (Tara Motilor pe Aries, Zarand pe Crisul Alb, Bozovici pe Nera, Beius s.a.) si culoare transversale ( Timis-Cerna, Mures, Crisul Repede s.a.); calcarele au favorizat dezvoltarea unor bogate fenomene carstice mai ales in M-tii Apuseni.

In interiorul arcului carpatic se desfasoara Podisul Transilvaniei (400-700 m alt.) cu relief deluros, mai inalt in SE (Podisul Tarnavelor) si mai coborat in NV (Campia Transilvaniei); in NV tarii se afla Podisul Somesan, zona colinara cu o serie de culmi izolate cristaline (culmea Codrului, Magura Simleului), iar in E Podisul Moldovenesc. Cu intinse suprafete structurale si frecvente alunecari de teren, acesta reprezinta alt. de 300-500 m in Podisul Sucevei, 300-400 m in Podisul Barladului si numai 200 m in Campia Jijiei.

In exterior Carpatii sunt dublati, intre Valea Moldovei si Valea Motrului de Subcarpati, uniate colinara alcatuita din roci friabile (marne, argile s.a.) ce favorizeaza procesele de panta, avand culmile paralele (alt. medie 500 m, alt. max. 1227 m in vf. Chicera din Subcarpatii Getici) despartite de depresiuni, vai longitudinale si traversate derauri care izvorasc din Carpati. O zona piemontana discontinua face trecerea intre Carpati si Campia de Vest (sector al Campiei Panonice cu alt. medii intre 90-120 m), iar in S Piemontului Getic si Subcarpatii se interpun intre Carpati si larga Campie a Dunarii de Jos (Campia Romana), care reprezinta o oarecare variatie morfologica si coboara de la 300 m alt., in NV, la numai 10-30 m in SE, in zona Siretului Inferior; intre Dunare si Marea Neagra, se afla Podisul Dobrogei, ocupat in jumatatea nordica de Podisul Macinului, de varsta hercinica, abia atingand 467 m in vf. Tutuiatului, si de Podisul Casimcei, cu alt. sub 300 m, iar in jumatatea sudica de o platforma de 100-200 m alt.. In N Podisului Dobrogei se afla Delta Dunarii (4340 km² pe teritoriul Romaniei), zona in care fluviul se desparte in trei brate inegal ca volum de ape purtate (Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe).Delta Dunarii este declarata din 1990 rezervatie a biosferei.

Clima: temperat-continentala de tranzitie, cu usoare influente oceanice (in V), mediteraneene (in SV), continentale (in NE), modificate local de orientarea reliefului. Iarna temperatura medie coboara sub -3°C, iar vara oscileaza intre 22°C si 24°C. Media anuala este, la alt. apropiate, de 11°C de-a lungul Dunarii si 8°C in N tarii. Minima absoluta inregitrata a fost de -38,5°C (in localitatea Bod din depresiunea Brasov), iar maxima absoluta de +44,5°C (in localitatea Ion Sion din Baragan). Precipitatiile medii sunt de 637 mm/an, cantitati mari inregistrandu-se in zonba montana (peste 1000 mm/an) si mai scazute in Baragan (500 mm/an), Dobrogea siDelta Dunarii (sub 400 mm/an).

Vegetatia si fauna: vegetatia forestiera primordiala ce acopera intregul teritoriu (cu exceptia SE tarii) a facut loc treptat terenurilor agricole. Azi padurile ocupa aprox. 27% din suprafata Romaniei, fiind formate din foioase (stejar, gorun, carpen, fag, ulm, frasin, tei, paltin s.a.) pana la 1000-1400 m si conifere (brad, molid, pin, zada s.a.) pana la 1800 m. Pasunile si pajistile alpine ocupa suprafete importante, folosite mai ales in cresterea oilor. Fauna, bogata si variata, este interesanta cinegetic prin cerbi, caprioare, ursi, vulpi, lupi, mistreti s.a.; specii mai rare ca pelicanii, califarii, vidrele (in Delta Dunarii), capra neagra, cocosul de munte, rasul s.a. sunt puse sub protectia legii. Delta Dunarii adaposteste un numar mare de pasari.

Populatia: este formata in majoritate de romani 89% ,4%, maghiari 7,1%, tigani 2%, germani, ucrainieni, rusi-lipoveni, turci, tatari. In afara granitelor traiesc peste 8 mil. de romani, atat imigrati in Europa occidentala, Canada, SUA, Australia, America de Sud (cei mai multi in ultimele decenii), cat si din tarile vecine unde traiesc comunitati mari de romani. Concentrarea max. a pop. in zonele de campie (peste 55%), indeosebi în zona capitalei (1.000 loc./km2). In zona de munte (5% din populatie) densitatea loc. este slaba. Rata natalitatii: 11,6‰; a mortalitatii: 11,5‰. Rata pop. urbane: 55%.

Resurse si economie: Romania este o tara in tranzitie de la o economie socialista la o economie de piata care a avut dupa 1990 un ritm lent de aplicare a reformei (pana în 1996-1997). Dintre tarile foste socialiste, a beneficiat mai putin de sprijin financiar international, datorita regimului politic. Economia Romaniei este industrial-agrara. Ramurile industriale sunt diversificate si raspandite pe intreg teritoriu Romania. Ele sunt: metalurgia neferoasa, siderurgia, petrochimia, industria lemnului, constructia de nave, textile, pielarie, alimentara, care au suferit dupa 1989, datorita intarzierii restructurarii industriei si precaritatii investitiilor. Romania are numeroase resurse miniere, dar reduse ca pondere: carbuni (lignit), aur, argint, lemn, uraniu, sare (rezerve importante). Petrolul si gazele naturale nu satisfac consumul intern.

Transportul: lungimea totala a retelei feroviare in Romania reprezentand cele mai insemnate cai pentru transportul de marfa, este de 11.348 km. Din care 3348 km sunt electrificati. Reteaua de drumuri publice totalizeasa 72.799Km. din care mai putin de jumatate sunt drumuri asfaltate.

Orase: Bucuresti, pe malul raului Dambovita este cel mai mare centru industrial al tarii. 51% din populatia Romaniei traieste in mediul urban iar acest procent este in continua crestere. Al doilea oras ca marime este Brasovul cu o populatie de 323.835 locuitori. Constanta ( 350.476 ) este cel mai mare port.

romania1

Turismul
: principalele zone sau obiective turistice

• litoralul Marii Negre cu renumite statiuni de cura heliomarina (Mamaia, Mangalia Nord, Saturn, Jpiter, Aurora, Venus, Neptun), de cura balneara (Techirghiol, Eforie Nord si Sud, Mangalia), cu orase de vacanta pentru copii (Navodari) si tineret (Costinesti), cu vestigii ale oraselor antice (Tomis, Callatis, Histria).
• zona Bucegi-Brasov (principala zona a turismului montan si hibernal din Romania cu orasul Brasov si statiunile Poiana Brasov, Sinaia, Predeal s.a.).
• Valea Oltului cu statiuni balneare in judetul Harghita (Tusnad) si Valcea (Calimanesti-Caciulata, Olanesti, Govora).
• NV Moldovei (Bucovina) cu monumente de arta feudala incluse in catalogul UNESCO (bisericile cu fresce interioare si exterioare de la Voronet, Moldovita, Sucevita, Humor, manastirea Putna si vechea capitala a Moldovei, Suceava)
• M-tii Apuseni cu spectaculoase fenomene carstice (pesteri - inclusiv pestera cu ghetar fosil de la Scarisoara, cetatile Ponorului, Cheile Turzii, defileul Crisului Repede s.a.) si o cultura veche populara, nealterata.
• Maramuresul, cu valori folclorice si etnografice (o adevarata civilizatie a lemnului: porti sculptate, case, biserici cu turle inalte - Ieud, Bogdan Voda, Rozalvea s.a. - Cimitirul Vesel de la Sapanta s.a., port popular viu colorat) unice in tara, cu statiuni balneare (Ocna Sugatag) si de sporturi de iarna (Borsa, Mogosa).
• Delta Dunarii
• Portile de Fier (cu statiunea Baile Herculane, cunoscuta din timpul romanilor; defileul Dunarii, fenomene carstice in munti si podisul Mehedinti: Topolnita, Closani s.a.)
• M-tii Fagaras (supranumiti "Alpii Translivaniei").
• Alte zone: Ceahlau - Lacul Rosu; M-tii Semenic, zona Tarnavelor cu biserici fortificate, M-tii Retezat (cu parcul national omonim), M-tii Rodnei (inclusiv statiunile balneare de pe Somesul Mare), centre turistice:Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu (capitala culturala a Europei), Timisoara.Sursa : Infoghidromania.com


Developed by JoomVision.com

Contacte diplomatice 

Reprezentare diplomatica Ambasada Romaniei în RSM – resedinta la Roma: http://roma.mae.ro/index.php?lang=it Adresa: Via Nicolo Tartaglia 36 (Parioli), 00197 Roma Sectia Consulara Adresa: Via...

Citeşte mai mult

Relatii bilaterale 

Republica SAN MARINO Prezentare generală: Relaţiile dintre România şi San Marino au fost stabilite la 15 noiembrie 1968, la nivel de consulat. Ulterior, la 6 februarie 1974, ele au fost ridicate...

Citeşte mai mult

Rep. San Marino

Rep. San Marino 

Republica SAN MARINO Denumire oficială: Republica San Marino / Serenissima Repubblica di San Marino Scurt istoric San Marino este considerată cea mai veche republică din lume, după...

Citeşte mai mult

Corp diplomatic 

Ministerul Afacerilor externe - Lista corpului diplomatic Sursa: www.mae.ro - Lista statelor cu care România întreţine relaţii diplomatice - Ordinea de precădere - Ambasadori, Însărcinaţi...

Citeşte mai mult

Repere turistice 

- Valea Prahovei cuprinde statiuni turistice renumite in Romania si pe plan international precum Sinaia, Predeal,Poiana Brasov, orase cu un potential turistic deosebit (Brasov, Sinaia, Busteni), peisaje...

Citeşte mai mult

Romania 

Romania - Prezentare Generala Romania este situata in sud-estul Europei, intre 43°37'07"-48°15'06" lat. N si 20°15'44"-29°41'24" long. E. Suprafata Romaniei este de 238391 km². Romania se...

Citeşte mai mult

Publicitate 

Centrul de Resurse Juridice Aplicate in Drept Intern, Comunitar si International Ai probleme in justitie? Cauti un aparator? Doresti un avocat sau un consilier juridic care sa-ti apere interesele?...

Citeşte mai mult

Parteneri 

- Cabinet de Avocat "Sorin Ovidiu Anghel" - Bucuresti; - Centrul de Resurse Juridice Aplicate in Drept Intern, Comunitar si International - Bucuresti; - Cabinet Individual de Avocatura "Brandusa Mamaligan"...

Citeşte mai mult

Servicii oferite 

Consiliul Superior al Camerei Bilaterale de Comert si Industrie Romania – San Marino va invita sa aderati la structura noastra camerala urmand sa beneficiati la cerere de o serie de servicii. Astfel,...

Citeşte mai mult

Oportunitati 

Aceasta sectiune este in curs de actualizare ...

Citeşte mai mult

Pre 1 2 3 4 5 Next

Avocat Anghel

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0788 434 000
Fax:+4 0318 177 390


office@anghelavocat.ro

avocat@anghelavocat.ro

www.anghelavocat.ro


Fundatia Folk Art

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0744 864 885
Fax: +4 0318 171 793


office@fundatiafolkart.ro

www.fundatiafolkart.roCBCIRSM

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0744 864 885
Fax: +4 0318 177 390


office@romania-sanmarino.ro

www.romania-sanmarino.roStiinte Juridice

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0744 864 885
Fax: +4 0318 177 390


office@stiintejuridice.ro

avocat@stiintejuridice.ro

www.stiintejuridice.ro


Sunteti aici:

Informaţie profil

Application afterLoad: 0.002 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.076 seconds, 1.02 MB
Application afterRoute: 0.137 seconds, 1.53 MB
Application afterDispatch: 0.218 seconds, 2.44 MB
Application afterRender: 0.323 seconds, 2.73 MB

Utilizare memorie

2901016

31 solicitări înregistrate

 1. SELECT *
    FROM bak_session
    WHERE session_id = 'hkifvmp456m51gintp5mem0f53'
 2. DELETE
    FROM bak_session
    WHERE ( time < '1590633445' )
 3. SELECT *
    FROM bak_session
    WHERE session_id = 'hkifvmp456m51gintp5mem0f53'
 4. INSERT INTO `bak_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'hkifvmp456m51gintp5mem0f53','1590634345','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM bak_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS type, element AS name, params
    FROM bak_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT `id`,`link`
    FROM bak_menu 
    WHERE ((`name` LIKE '%Romania%')
    AND (`published` > 0))
 8. SELECT oldurl, newurl
    FROM bak_redirection
    WHERE oldurl = 'Romania/romania.html'
    ORDER BY rank ASC
    LIMIT 1
 9. UPDATE bak_redirection
    SET cpt=(cpt+1)
    WHERE `newurl` = 'index.php?option=com_content&Itemid=123&catid=46&id=73&lang=ro&view=article'
    AND `oldurl` = 'Romania/romania.html'
 10. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM bak_menu AS m
    LEFT JOIN bak_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 11. SELECT template
    FROM bak_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 123)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 12. SELECT a.*, u.name AS author, u.usertype, cc.title AS category, s.title AS section, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, g.name AS groups, s.published AS sec_pub, cc.published AS cat_pub, s.access AS sec_access, cc.access AS cat_access 
    FROM bak_content AS a
    LEFT JOIN bak_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN bak_sections AS s
    ON s.id = cc.section
    AND s.scope = "content"
    LEFT JOIN bak_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN bak_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE a.id = 73
    AND (  ( a.created_by = 0 )    OR  ( a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2020-05-28 02:52:25' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2020-05-28 02:52:25' )   )    OR  ( a.state = -1 )  )
 13. UPDATE bak_content
    SET hits = ( hits + 1 )
    WHERE id='73'
 14. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM bak_menu AS m
    LEFT JOIN bak_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 15. SELECT home
    FROM bak_menu
    WHERE id=123
 16. SELECT home
    FROM bak_menu
    WHERE id=123
 17. SELECT id, title, module, position, content, showtitle, control, params
    FROM bak_modules AS m
    LEFT JOIN bak_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 123 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY position, ordering
 18. SELECT *
    FROM bak_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 5
    AND catid = 49
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 1
 19. UPDATE bak_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 13
 20. SELECT *
    FROM bak_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 4
    AND catid = 49
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 1
 21. UPDATE bak_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 12
 22. SELECT *
    FROM bak_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 3
    AND catid = 49
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 1
 23. UPDATE bak_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 11
 24. SELECT *
    FROM bak_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 2
    AND catid = 49
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 1
 25. UPDATE bak_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 10
 26. SELECT a.*,a.id AS key1, cc.id AS key2, cc.title AS cat_title,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM bak_content AS a
    INNER JOIN bak_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN bak_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2020-05-28 02:52:25' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2020-05-28 02:52:25' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 10
 27. SELECT COUNT(*) AS total
    FROM bak_menu
    WHERE parent=0
    AND parent >0 
    AND published = 1
 28. SELECT COUNT(*) AS total
    FROM bak_menu
    WHERE parent=113
    AND parent >0 
    AND published = 1
 29. SELECT COUNT(*) AS total
    FROM bak_menu
    WHERE parent=123
    AND parent >0 
    AND published = 1
 30. SELECT COUNT(*) AS total
    FROM bak_menu
    WHERE parent=126
    AND parent >0 
    AND published = 1
 31. SELECT COUNT(*) AS total
    FROM bak_menu
    WHERE parent=105
    AND parent >0 
    AND published = 1

Fişiere de limbă încărcate

Şiruri netraduse diagnosticare

Nimic

Şiruri netraduse designer

Nimic